PAS konferanse i Bergen

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Bilde av Nick Gore

4. og 5. mai 2023 arrangerer Stiftelsen SOR en konferanse om positiv atferdsstøtte (PAS)

Mange norske kommuner har tatt, og tar stadig i bruk PAS som rammeverk eller som en viktig del av deres tjenester. 

PAS er inndelt i tre overordnede temaer, som til sammen utgjør tolv nøkkelkomponenter. Under konferansen belyses de ulike nøkkelkomponentene i forelesninger, panelsamtaler og filmer, slik at det i stor grad tydeliggjøres hva PAS er - og ikke er. Les mer om Positiv atferdsstøtte (PAS). 

NAKU deltar under konferansen med innlegg og som deltakere sammen med flere aktuelle fagmiljø. Innleder til konferansen var Nick Gore som er klinisk psykolog og forsker ved Tizard Centre University of Kent, og en sentral fagperson i utviklingen av positiv atferdsstøtte i Storbritannia. Nick har skrevet en introduksjon til tematikken som er oversatt og publisert i SOR Rapport  I tillegg er han førsteforfatter på en gjennomgang av PAS i Storbritannia i 2022. Nick fokuserte på ansatt- og pårørendeperspektivet i sin forelesning.

Et nasjonalt nettverk
Sandefjord kommune har tatt initiativ til å etablere et nasjonalt fagnettverk om PAS. Deltakelse i nettverket er gratis og du kan melde deg inn ved å følge denne lenken. Nettverket har aktiviteter som webinar/ fysiske konferanser og spredning av materiale knyttet til PAS. 

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon