Besøk hos Bærum arbeidssenter

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Håkon Solbakken, Lene Valakar, Connie Crawford og Petter Hustad

Denne uken har NAKU vært på besøk hos Bærum arbeidssenter «Vikanda». Målet for turen var å skrive en eksempelartikkel som viser hvordan de legger til rette for et mer inkluderende arbeidsliv.  

Bærum arbeidssenter har om lag 100 arbeidstakere, og jobber for at voksne med funksjonsvariasjoner og minoritetsspråklige i språk- og arbeidstrening skal kunne få muligheten til å opparbeide seg arbeidserfaring. De tilbyr arbeidstrening innenfor fagområdene design, tre, mat og servicefag. Les mer på siden til Vikanda. 

Besøket ga informasjon om hvordan de jobber for selvbestemmelse og samfunnsdeltakelse i egen arbeidshverdag. De jobber etter arbeidssentermodellen, som vil si at arbeidstakere med ulikt funksjonsnivå jobber sammen for å fullføre arbeidet. Arbeidsavtale skrives mellom Bærum Arbeidssenter og den enkelte arbeidstaker.

Arbeidstakerne har også et eget brukerråd, BA-rådet – «Brukerrådet for Bærum Arbeidssenter». Vi møtte arbeidstakere som fortalte om saker de tar opp på møtene, for eksempel saker om det som foregår på arbeidsplassen, blant annet om arbeidsmiljøet i kantina, saker som handler om HMS. Brukerrådet har også utviklet spørsmål til intervju av ansatte. Etter hvert møte skrives det et referat fra arbeidsleder, og arbeidstakerne må godkjenne skrivet.

Dette var en liten smakebit på hvordan Bærum arbeidssenter jobber, mer info vil komme i en egen eksempelartikkel om ikke så lenge. Følg med!

-----------
Bilde: Håkon Solbakken, Lene Valakar, Connie Crawford og Petter Hustad.

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon